Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014
Tο ευκολότερο και γρηγορότερο cheese cake
Υλικά
2 μικρά πακέτα μπισκότα digestive
60 γρ. βούτυρο
500 γρ. cream cheese (σε θερμοκρασία δωματίου)
......
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Προκειμένου να φτιάξετε τη βάση του cheesecake, αρχικά θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και στη συνέχεια το ρίχνετε στα θρυμματισμένα μπισκότα.
Ανακατεύετε και στη συνέχεια στρώνετε τα μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 25 εκατοστών με αποσπόμενα τοιχώματα). Πιέζετε, στρώνετε καλά με τα χέρια και ψήνετε τη βάση στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά. Προκειμένου τώρα να φτιάξετε την κρέμα, χτυπάτε στο μίξερ το γάλα με το τυρί μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Έχοντας βγάλει τη βάση από το φούρνο, απλώνετε πάνω της την κρέμα και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Βγάζοντας από το ψυγείο, βγάζετε και το cheesecake από τη φόρμα και απλώνετε πάνω του όποια γεύση μαρμελάδα σας αρέσει.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: tsekouratoi