Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ταξιδιωτικό γραφείο οργανώνει ταξίδια και περιηγήσεις στο Ιράκ!



Ο Βρετανός Dylan Harris είναι ο ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου που οργανώνει «ασυνήθιστα» ταξίδια - Με 750 λίρες προσφέρει ταξίδι και ξεναγήσεις στο Ιράκ, σε περιοχές που βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα απόσταση από τις πόλεις που δρουν οι αιμοδιψείς τζιχαντιστές.



Στόχος του ταξιδιωτικού γραφείου Lupine Travel, που έχει γραφεία στο Μάντσεστερ της Βρετανίας και στην Κίνα, είναι να οργανώνει «ασυνήθιστα» ταξίδια, εξηγεί ο 35χρονος ιδρυτής του, Dylan Harris. Το γραφείο ειδικεύεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά η περιοχή τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε «εύφλεκτη» κατάσταση, κάτι που όπως φαίνεται δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τον Harris.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας δηλώνει ότι με 750 λίρες οργανώνει ταξίδια και ξεναγήσεις στο Ιράκ, του οποίου μεγάλο μέρος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού κράτους (IS). Το τολμηρό ταξίδι στο Ιράκ, γίνεται στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν και περιλαμβάνει ξεναγήσεις στις γύρω περιοχές, ακόμα και σε πόλεις που βρίσκονται μόλις ενενήντα λεπτά απόσταση οδικώς από το Κιρκούκ, πόλη που έχουν ήδη καταλάβει οι φανατικοί τζιχαντιστές.

Στο ταξίδι περιλαμβάνεται έμπειρος αγγλόφωνος Κούρδος ξεναγός, καθώς και δυτικός ξεναγός, ενώ ο Harris αναφέρει στην βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail, ότι είναι αισιόδοξος πως οι τζιχαντιστές δεν θα προχωρήσουν στις περιοχές που εκείνος οργανώνει τα ταξίδια του και τόνισε ότι ελπίζει πως οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές θα τους αναχαιτίσουν.

Πάντως, ο τολμηρός ταξιδιωτικός πράκτορας αναφέρει ότι αν η κατάσταση στην περιοχή επιδεινωθεί, ο ίδιος θα «επαναξιολογήσει» τα ταξίδια στο Ιράκ!




Πηγή: protothema.gr