Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ποινική δίωξη για τη Σέχτα Επαναστατών



Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για την τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών στην οποία αποδίδονται τέσσερα χτυπήματα μεταξύ αυτών και η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το καλοκαίρι του 2010, άσκησε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.



Η εισαγγελέας συσχέτισε τις τέσσερις δικογραφίες από τα χτυπήματα και άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές.

Η δίωξη περιλαμβάνει και τα αδικήματα της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και διακεκριμένη κλοπή.

Η Σέχτα εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 πραγματοποιώντας επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Τρεις ένοπλοι γάζωσαν το τίμημα με δυο όπλα, ενα πιστόλι των 9 χιλιοστών και ενα αυτόματο τύπου scorpion. Τα όπλα αυτά θα αποτελούσαν στη συνέχεια την "ταυτότητα" της τρομοκρατικής οργάνωσης. Είχαν αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη που άφησαν στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 τέσσερις ένοπλοι γάζωσαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Το επόμενο χτύπημα ήταν η πρώτη ανθρωποκτονία της Σέχτας. Στις 17 Ιουνίου του 2009 χτύπησαν σε πεζόδρομο στα Πατήσια τον υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββατο. Ο 41χρονος χτυπήθηκε οκτώ φορές από δυο όπλα μέσα στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο ενω φρουρούσε μάρτυρα στην υπόθεση του ΕΛΑ και συγκεκριμένα την πρώην σύζυγο του κατηγορούμενου τότε Αγγελέτου Καννά, Σοφία Κυριακίδου. Συνολικά έπεσαν 24 πυροβολισμοί.

Η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη και αυτής η φορά με προκήρυξη που έστειλε σε εφημερίδα. Το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης ήταν ο φόνος του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Στις 19 Ιουλίου του 2010 τα ξημερώματα εκτέλεσαν το δημοσιογράφο στην είσοδο του σπιτιού του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η έγκυος σύζυγος του. Του έριξαν 20 φορές σχεδόν εξ επαφής.

Σχεδόν έναν μήνα αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη με προκήρυξη ενω για πρώτη φορά έστειλαν και φωτογραφία με τον οπλισμό της οργάνωσης.



Πηγή: enikos.gr