Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τι κοινό έουν ο Christan Grey και ο Γιάνης Βαρουφάκης; Πουλάνε!



Τα 10 facts που δεν ήξερες.



H αλήθεια είναι πως μία ασφάλεια τη νιώθω με Υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη. Γιατί όπως λέει και η Κωνσταντίνα από το followme, είναι ο άντρας που θα πάρει την ευθύνη πάνω του και θα σε κάνει να νιώσεις ότι όλα θα πάνε καλά. Και παρόλο που δεν ξέρω τι μας ξημερώνει με το σχέδιο που προτείνει για την οικονομία της Ελλάδας (πολύ πιθανό σε ένα μήνα να καίω βουρκωμένη τις φωτογραφίες του), μια εμπιστοσύνη μου την αποπνέει. Τον βλέπεις και στα τηλεοπτικά πάνελ. Έχει πάντα την προσοχή των συνομιλητών του, είναι ακριβής σε αυτά που λέει και δεν έχει εκτεθεί ποτέ. Έχει, δηλαδή, την απάντηση για όλα. Άσε που αυτό το σκοτεινό βλέμμα του σε μαγνητίζει και σε πείθει. Ό,τι και να λέει, ακόμα και όταν δεν καταλαβαίνεις τίποτα.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο 53χρονος καθηγητής οικονομικών πουλάει περισσότερο και από την El James. Κι όμως, αυτή η πληροφορία είναι αληθινή. Όπως είχε πει το 2013 στην βρετανική εφημερίδα «Guardian», το βιβλίο του με τίτλο «Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος» ήταν best seller στην Ελλάδα, μπροστά ακόμη και από το σαδομαζοχιστικό βιβλίο που κατέκτησε τον κόσμο, τις «50 Αποχρώσεις του γκρι».

Αυτή την πληροφορία και εννέα fan facts που δεν ήξερες θα μάθεις για τον άντρα που θα βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας από εδώ και στο εξής.

1. Σε αυτές τις εκλογές ήταν πρώτος των πρώτων με 131.211 ψήφους (καταμετρημένοι στο 94,71% των τμημάτων της Περιφέρειας).

2. Έχει 128. 317 followers στο Twitter και 7.498 fans στο facebook.

3. Γράφει το όνομά του με ένα «ν» και υπάρχει εξήγηση (και ένα παιδικό τραύμα) γι’ αυτό.



Το ορθογραφικό λάθος από επιλογή του Βαρουφάκη ενέπνευσε το Κουλούρι να γράψει μία από τις best of troll ειδήσεις του.



4. Η δεύτερη γυναίκα του είναι η Πατρινή εικαστικός Δανάη Στράτου. Τον περασμένο Μάρτιο της αφιέρωσε το παρακάτω tweet: « H Δανάη υποφέρει ζώντας μαζί μου στο Οστιν, έχοντας ηρωικά αποφασίσει να με ... παντρευτεί». Σε άρθρο του είχε γράψει πως όταν εμφανίστηκε η Δανάη, η ζωή του πήρε μία νέα συναρπαστική τροπή.
Με την πρώτη του γυναίκα έχει μία 11χρονη κόρη, την Ξένια. Έχει μάλιστα, γράψει και βιβλίο με τίτλο: «Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία».





5. Στο παρελθόν, υπήρξε σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, όταν ακόμη το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο ΣΚΑΙ: «Ήμουν σύμβουλός του ως το 2006 αλλά διαφώνησα και έφυγα. Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δόλο, ήταν όμως άτυχος γιατί εξελέγη Πρωθυπουργός πάνω στην κρίση. Είμαι από αυτούς που επικρίνουν την Πρωθυπουργία του αλλά δεν μου αρέσει και η ανθρωποφαγία που επιχειρείται».

6. Το 2013 δήλωσε στην Ελευθεροτυπία ότι έγινε διάσημος με τον λάθος τρόπο: «Συνδέθηκα με την κατρακύλα της Ελλάδας ενώ αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ποιότητά μου ούτε με τις δικές μου επιτυχίες ή αποτυχίες στον επιστημονικό τομέα»

7. Η παρουσία του στο BBC… άρεσε.



8. To 1993 ήταν κάπως έτσι.



9. Προεκλογικά, η ΝΔ έβγαλε διαφημιστικό σποτάκι με δηλώσεις του. Απ’ ότι φαίνεται δεν πέτυχε αυτή η τακτική.



Και για να μην ξεχνάμε τα βασικά, ορίστε το σύντομο βιογραφικό του:

Διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προσποιούμενος έντεχνα τον οικονομολόγο. Έχοντας ζήσει είκοσι τρία χρόνια στην Αγγλία, στην Σκωτία, στο Βέλγιο και στην Αυστραλία, όπου και δίδασκε πριν την επιστροφή στα πάτρια, έχει δεθεί συναισθηματικά με την ιδιότητα του 'ξένου' - ιδίως τώρα που ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Γράφει περί οικονομικών, φιλοσοφίας, πολιτικής και... θεωρίας παιγνίων. Μεγαλύτερό του κατόρθωμα θεωρεί ότι το 2005 η Αυστραλιανή κυβέρνηση αναγκάστηκε να περάσει ειδική τροπολογία από την Ομοσπονδιακή Βουλή ώστε να εξαναγκαστεί το κρατικό ραδιόφωνο να καταργήσει εβδομαδιαία του εκπομπή.




Πηγή: followme.gr