Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Τα πιο περίεργα φονικά όπλα στον κόσμο!



Ο φωτογράφος Ed James συγκέντρωσε σε μια εντυπωσιακή συλλογή δέκα φαινομενικά συνηθισμένα αντικείμενα, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε δολοφονίες.


To τελευταίο πράγμα που περιμένει να δει κάποιος ως φονικό όπλο είναι ένα βάζο με αγγουράκια τουρσί ή μία σπάτουλα. Ο φωτογράφος Ed Jame συγκέντρωσε σε μία συλλογή τα πιο περίεργα φονικά όπλα στον κόσμο, κάνοντάς μας έτσι να δούμε με άλλο μάτι πολλά από τα χρηστικά αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας.

«Αυτή η συλλογή δείχνει τα περίεργα αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιήσει κάποιοι άνθρωποι για να κάνουν φόνο. Ήθελα το κάθε αντικείμενο να είναι ασυνήθιστα φωτισμένο, κι εκτός πλαισίου, για να αντικατοπτρίζει τον τρόπο που το χρησιμοποίησε ο δολοφόνος». Έχοντας εργαστεί 18 για 18 χρόνια στον χώρο της διαφήμισης, ο James ήθελε να κάνει κάτι τελείως διαφορετικό και όχι τόσο εμπορικό. Έτσι, άρχισε να δουλεύει πάνω στην ιδέα του και όσο συνέχιζε την έρευνα τόσο περισσότερο ενθουσιαζόταν με το project.

Παρόλο που το project του James θεωρείται κάπως «σκοτεινό», ο ίδιος θα ήθελε να πιστεύει ότι το τελικό αποτέλεσμα αντανακλά το αντίθετο από τον σκοπό που χρησιμοποιήθηκε το κάθε αντικείμενο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ενώ ανακάλυψε μία σειρά από τρομακτικές περιπτώσεις, επέλεξε να μην αποκαλύψει τα ονόματα των δραστών. «Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω ονόματα, μιας και όλα τα εγκλήματα συνέβησαν στα αλήθεια. Σκέφτηκα όμως ότι θα ήταν σκόπιμο να βάλω τόπο, ηλικία και φύλο. Δεν χρησιμοποίησα τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για τους φόνους. Ήθελα να βάλω καθαρά αντικείμενα για να τονίσω την περίεργη χρήση τους» σχολίασε ο φωτογράφος.























Πηγή: www.followme.gr