Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται στην αγορά το γάλα… Coca Cola



Στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένεται να εισέλθει το επόμενο διάστημα η Coca Cola.


Η πολυεθνική ήδη ετοιμάζεται να λανσάρει την αγορά ένα επεξεργασμένο προϊόν το οποίο θα είναι γάλα αλλά θα έχει διπλάσια τιμή σε σχέση με το κανονικό γάλα. Το επόμενο μήνα η εταιρία θα διαθέσει πρώτα στην αγορά των ΗΠΑ το Fairlife το οποίο θα είναι γάλα που θα έχει υποστεί επεξεργασία και θα έχει 50% περισσότερες πρωτεΐνες και ασβέστιο και 30% λιγότερα σάκχαρα από το κανονικό γάλα ενώ δεν θα περιέχει λακτόζη.
Η Coca Cola θα λανσάρει το νέο της προϊόν με το σύνθημα ότι πρόκειται για ένα γάλα που δεν υπήρχε ποτέ μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα στελέχους της Coca Cola σε παρουσίαση του ομίλου σε αναλυτές το γάλα έχει καλύτερη γεύση από το κανονικό και παράγεται σε ειδικές φάρμες ενώ στη συνέχεια θα υπόκειται σε επεξεργασία μικροφιλτραρίσματος.
Η εταιρία ισχυρίζεται πως στις ΗΠΑ το νέο γάλα θα παράγεται από 92 φάρμες ιδιοκτησίας οικογενειών που θα πληρούν υψηλά standards. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή του πρώτου γάλακτος που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ θα γίνεται μέσω εταιρίας joint venture μεταξύ της Coca Cola και της Select Milk Producers Diary cop που αποτελούν συνεταιρισμό παραγωγών γάλακτος.
Τα στελέχη της Coca Cola δηλώνουν ότι δεν περιμένουν άμεσα κέρδη αλλά προσδοκούν να «βρέξει χρήματα» στο μέλλον όπως συνέβη στις ΗΠΑ με το χυμούς Simply που είναι φρέσκοι και όχι συμπυκνωμένοι ή κατεψυγμένοι όπως συμβαίνει τους υπόλοιπους χυμούς φρούτων που διαθέτει ο όμιλος.




Πηγή: fpress.gr