Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Παραμένει η κύρωση του ΕΣΡ για τα πικάντικα δελτία καιρού της Πετρούλας


Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού...



Star Channel με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ (200/2009) που επέβαλε τη διοικητική κύρωση της σύστασης, για τον τρόπο που παρουσίαζε το δελτίο καιρού η Πετρούλα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επικύρωσαν την απόφαση του ΕΣΡ, κρίνοντας ότι η κύρωση που επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό σταθμό είναι «δικαιολογημένη» και η απόφαση του ΕΣΡ είναι νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, «ο τρόπος προβολής του δελτίου καιρού από τη νεαρή παρουσιάστρια του σταθμού (ιδιαιτέρως ελαφριά ενδυμασία, στάση σώματος, ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή, χρήση υποκοριστικών, ενσάρκωση ρόλων άσχετων με δελτίο καιρού κ.ά.) το υποβαθμίζει ποιοτικά».

Οπως αναφέτεται στην απόφαση του ΕΣΡ «η Πετρούλα είναι πάντοτε ιδιαίτερα ελαφριά ενδεδυμένη, υιοθετεί μια ορισμένη στάση σώματος με προτεταμένο το στήθος προς τα μπρος και τη λεκάνη προς τα πίσω κι ομιλεί με ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή και νάζι. Το δελτίο ολοκληρώνεται με έναν χαρακτηριστικό ναζιάρικο χαιρετισμό: «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα.

»Ο λόγος της ήταν διανθισμένος με πολλά υποκοριστικά και απείχε το συγκεκριμένο δελτίο καιρού κατά πολύ από μια επιστημονική παρουσίασή του, αν και παρουσιαζόντουσαν μετεωρολογικοί χάρτες πίσω από αυτά που παρουσίαζε με ενδείξεις θερμοκρασιών και άλλων μετεωρολογικών στοιχείων»



Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr