Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ποια "πονηρή" ιστορία κρύβει το γνωστό τραγούδι "Μακαρένα"


Αν είσαι παιδί των 90's που χόρευε και συνεχίζει να χορεύει το πολυαγαπημένο, γεμάτο ρυθμό και τρέλα τραγούδι "Μακαρένα", χωρίς όμως να ξέρεις τι σημαίνει, ετοιμάσου για τη μεγάλη ανατροπή και για μια αναθεώρηση των πραγμάτων..



Χωρίς φόβο και πάθος, ομολογούμε πως ποτέ δεν είχαμε προσέξει τους στίχους από το τραγούδι Μακαρένα το οποίο κυκλοφόρησε το 1994 από το ισπανικό συγκρότημα Los De Rio. Στο άκουσμα του, πεταγόμασταν από τις καρέκλες και το ρίχναμε στη ξέφρενη και γνωστή σε όλους χορογραφία.


Σε ένα πρόσφατο και πλήρως αποκαλυπτικό video, μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι μεγάλωσαν στα 90's με το τραγούδι, καλείται να ακούσει έναν προς ένα τους στίχους, και βρίσκεται αντιμέτωπη με μια όχι και τόσο καλή έκπληξη. Το ίδιο πάθαμε και εμείς. Όσο ζεις μαθαίνεις!


Η Μακαρένα λοιπόν, για να μην σας κρατάμε σε αγωνία και σύμφωνα με την εκδοχή του τραγουδιού που ακούγεται στο video είναι ένα κορίτσι το οποίο έχει σχέση με ένα αγόρι. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ωστόσο, όταν το αγόρι της φεύγει εθελοντικά για στρατιώτης, η Μακαρένα πηγαίνει (όχι για βόλτα) με δυο φίλους του. Έεεϊ Μακαρένα!



Ναι λοιπόν, για αυτήν τη Μακαρένα χορεύαμε όλοι, και να σκεφτείς ότι το κάναμε όταν ήμασταν τόσο δα μικρά παιδάκια, ακόμη και στα πάρτι του σχολείου.

Στο video που ακολουθεί, οι συμμετέχοντες μένουν με το στόμα ανοιχτό και πέφτουν από τα σύννεφα, όταν συνειδητοποιούν την συμβαίνει με τη Μακαρένα. Τους αδικείς;

"Πονηρή" Μακαρένα και αντιδράσεις

Αν κάποιος εκεί έξω έχει στοιχεία που ανατρέπουν όσα είδαμε στο παραπάνω video, ας τα παραθέσει το συντομότερο. Ένα αθώο κομμάτι μας δολοφονήθηκε... Το παρακάτω τραγούδι δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο (αλλά, μάλλον, ακόμα κι έτσι, θα το χορεύουμε σιγοτραγουδώντας ό,τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι):


Πηγή: parapolitika.gr