Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Εσείς γνωρίζατε τι εξυπηρετούν τα "μικρά τραπεζάκια" στην πίτσα;



Πολύ περίεργα ξεκίνησε η μέρα σήμερα στο γραφείο. Από μια καμμένη ατάκα ξεκίνησε μια τρομερή απορία και ακολούθησε διάλεξη ακαδημαϊκού επιπέδου.




Η απορία που εκφράστηκε από συνάδελφο είναι τι ακριβώς εξυπηρετούν αυτά τα μικρά λευκά τραπεζάκια που έχουν ανάμεσα στα κομμάτια της πίτσας. Αν είναι των 8 κομματιών έχει ένα στο κέντρο και αν είναι 4Χ4 έχει αρκετά. Τώρα μπορεί να σκέφτεσαι ότι ξέρεις την απάντηση και να μας θεωρείς χαζούς. Μην ξεγελιέσαι. Είμαστε χαζοί. Και πιάσαμε το ερώτημα από την αρχή. Ο καθένας κατέθεσε μια άποψη. Θα στις παραθέσουμε όλες και στο τέλος του κειμένου θα υπάρχει η σωστή, γραμμένη ανάποδα σαν τα σταυρόλεξα.

Η ψαγμένη απάντηση: Στα παλιά τα χρόνια, στις ΗΠΑ, όπου οι πιτσαδόροι κάνουν delivery με τουλάχιστον 5 κουτιά πίτσας, έκαναν την παράδοση και αυτός που το έπαιρνε άνοιγε το κουτί ανάποδα και έβλεπε την βάση της πίτσας χωρίς τα υλικά και νόμιζε ότι δεν υπήρχαν. Κάποιοι σίγουρα ήταν τέρμα πιωμένοι ή και στα high τους. Οπότε έβαλαν το τραπεζάκι για να αντιλαμβάνονται ότι το γύρισαν ανάποδα.

Η πίτσα σαν τυρόπιτα: Το τραπεζάκι μπαίνει στο κέντρο για να σου δείξει ότι εκεί ξεκινάει η πίτσα. Είναι τελειωμένη σκέψη, αλλά ειπώθηκε. Πώς λέγαμε στο σχολείο για την τυρόπιτα που θέλαμε να είναι τρίγωνη γιατί με τη στρογγυλή δεν ξέραμε που να ξεκινήσουμε; Καμία σχέση.

Μια ημιτελής απάντηση: Η ισχύς της είναι μόνο για τις μεγάλες πίτσες. Τα τραπεζάκια βοηθούν για να μην μπερδεύονται τα κομμάτια μεταξύ τους.
Η πιο λογική και σωστή απάντηση: Η θερμότητα που παράγεται από το λιωμένο τυρί και η κάψα της πίτσας δημιουργούν υγρασία στο πάνω μέρος του κουτιού. Κι επειδή τα κουτιά είναι χάρτινα και όχι ιδιαίτερα ανθεκτικά, για να μην κολλάνε στην πίτσα, μπαίνουν τα τραπεζάκια. Έχουν και όνομα: pizza savers ή pizza spacers.

Τώρα μπορείτε να μας κράξετε άφοβα!




Πηγή: toratora.gr