Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

H ελληνική κρίση έγινε... επιτραπέζιο



H οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το πάθος τους για τα επιτραπέζια παιχνίδια στάθηκε η αφορμή για δύο Γερμανούς να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι, στο οποιο «μετέχουν» οι χώρες που βρέθηκαν ή εξακολουθούν να βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας και μαζί με αυτές η Ελλάδα.



Σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, Suddeutsche Zeitung πρόκειται για τον 28χρονο Νικολάι Ντίεκερτς και τον 29χρονο Τζούλιαν Σάρντελ, οι οποιοι μαζί με άλλους τρεις φίλους τους, μετέχουν εδώ και τέσσερα χρόνια σε εθνικά πρωταθλήματα επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Η πρώτη εμφάνιση του παιχνιδιού έγινε πριν από δύο χρόνια σε μια εμπορική έκθεση στο Έσσεν και έκτοτε το παιχνίδι έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, χάρη στη βοήθεια και τις συμβουλές που δέχονται οι δημιουργοί του από πολύ κόσμο.

Oι κανόνες του παιχνιδιού

Οι παίκτες διαχειρίζονται τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, αναζητούν αγοραστές για τις ιδιωτικοποιήσεις που θέλουν να κάνουν, ενώ ελέγχουν και το χρυσό και τα ομόλογα της χώρας που έχουν επιλέξει.

Οι χώρες που μετέχουν στο επιτραπέζιο παιχνίδι είναι η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Γαλλία.

Στόχος είναι να προχωρήσει ο παίκτης σε όσο το δυνατόν περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.
Φυσικά, δεν σκοπεύει να εξηγήσει τους λόγους που οδηγούν σε μια οικονομική κρίση, αλλά να προβοκάρει και να βάλει τον παίκτη στη θέση του διοικητή μιας τράπεζας, όπως λέει ο Τζούλιαν Σάρντελ που κατέχει δίπλωμα Πολιτικών Επιστημών.

Το ενδιαφέρον στοιχείο για όσους παίκτες επιλέγουν να... ασχοληθούν με την Ελλάδα είναι αν θα προχωρήσουν σε ακραίες αποφάσεις και θα αναγκαστούν να πουλήσουν ακόμη και την Ακρόπολη για να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Το σίγουρο είναι ότι κάθε παίκτης χρειάζεται να «χτίσει» μια στρατηγική κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αν δεν θέλει να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Το παιχνίδι είναι απρόβλεπτο και δεν προορίζεται για μικρά παιδιά.




Πηγή: fpress.gr